GAL Kolin-só cseppek – 100ml

GAL Kolin-só cseppek – 100ml

GAL Kolin-só cseppek – 100ml

A GAL Kolin-só fogyasztása segítheti agyunk, idegrendszerünk, májunk, veséink kielégítő működését. Az emelt kolin fogyasztás kiemelten fontos gyermekváráskor a magzat egészséges fejlődéséhez.

3 674 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

A készítmény fogyasztása főként azoknak ajánlott, akik nem visznek be elegendő kolint, tehát nem esznek naponta elég tojássárgáját és májat. A napi javasolt kolin-bevitel még az EFSA szerint is felnőttek számára legalább 400 mg. 1 db tojássárgája 100-150, míg 10 dkg máj 200-450 mg kolint tartalmaz. Más ételek kolin-tartalma alacsony (a kaviártól, velőtől és pár nem gyakori ételtől eltekintve).

Aki nem eszik tehát napi 2-3 db tojássárgáját + lehetőleg hetente legalább egyszer májat, az még ezt a 400 mg-os napi kolin-mennyiséget is nehezen éri el. Holott a megfelelő kolin-bevitel fontos, többek közt azért, mert hozzájárul a megfelelő:

 •    emésztéshez a gyomorsav-termelés által;
 •    májműködéséhez;
 •    homocisztein-metabolizmushoz;
 •    zsíranyagcseréhez.

Ez a készítmény a kolint ún. kolin-só (kolin-klorid) formájában tartalmazza, amit egy jól hasznosuló, stabil forma, sok vizsgálatban is ezt használták, és mert vízen kívül semmi egyéb hordozóanyag használata nem szükséges hozzá.

Miért érdemes fogyasztani a terméket?

 • Nélkülözhetetlen a magzat normális fejlődéséhez.
 • Képes lehet megelőzni a máj elzsírosodását, a metabolikus szindrómát, és az inzulin-rezisztenciát.
 • Fontos alapja lehet a jól működő memóriának és idegrendszernek.
 • Hiánya esetén fokozott az érzékenység minden stressz okozta betegséggel szemben.

Kolin

A megfelelő mennyiségű kolin fogyasztása nagyon fontos egészségünk megőrzése érdekében, mivel nélkülözhetetlen többek között májunk, agyunk, idegrendszerünk, veséink normál működéséhez, de valójában valamennyi sejtünk kiegyensúlyozott működéséhez is elengedhetetlen.

Az alacsony kolin-bevitel könnyen okozhat például velőcsőzáródási rendellenességet, rosszul működő idegrendszert (fokozott érzékenység stresszre), metabolikus szindrómát, rossz memóriát, zsírmájat, májcirrózist és inzulin-rezisztenciát is. Az emberek túlnyomó része kolin-hiányban szenved, és csak elvétve fordul elő olyan ember, akinek optimális a kolin-bevitele. Naponta legalább 500-600 mg kolint kellene fogyasztania mindenkinek, (425-550 mg közt van a hivatalos ajánlás is).

Kolin kismamáknak

Várandós nők számára még fontosabb a kolin, és jóval magasabb mennyiségre is van szükségük, naponta minimum 930 mg kolinhoz fontos hozzájutniuk, ami körülbelül 6-8 db tojássárgája naponta.

A kolin egyrészt nélkülözhetetlen a magzat normális fejlődéséhez, s így segíthet megelőzni a születési és magzatfejlődési-rendellenességeket is. Másrészt pedig azt állapították meg egy 2012-es vizsgálatban, hogy azok az anyukák, akik a terhesség során napi 930 mg kolint kaptak, „jobb” idegrendszerű, egészségesebb gyermekeknek adtak életet, mint azok, akik „csak” 480 mg kolint kaptak. A „jobb” idegrendszerű azt jelenti, hogy terhesség alatt mind a placenta, mind a magzat stressz-szintje csökkent (CRH, kortizol), majd megszületésük után is pár hónaposan mérve jobb „stressz-rendszerrel” rendelkeztek (pl. jobban működő HPA-tengely, jobb visszacsatolások).

Az ilyen jobb „stressz-rendszerrel” rendelkező csecsemők felnőtt korukra védettek maradnak számos betegséggel szemben, így az inzulin-rezisztencia, magas vérnyomás és minden stressz okozta betegség ellen, ugyanis a stresszre való fogékonyságunkat erősen a születésünkkor kialakult HPA-tengely milyensége határozza meg (ismert koraszülöttek esetében is, hogy felnőttként sokkal fogékonyabbak a stresszre, inzulin-rezisztenciára).

Mikor ajánlott a GAL Kolin-só fogyasztása?

 • Az agy megfelelő működéséhez
 • Az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez
 • A máj és a vese normál működéséhez
 • Gyermeket váró nőknek a magzat egészséges fejlődéséhez
 • A megfelelő emésztési folyamatokhoz
 • A normál homocisztein-metabolizmushoz
 • A normál zsíranyagcseréhez

Hatóanyagok 6 cseppben:

 • Kolin-só 210mg

Összetevők:

Kolin-só (kolin-klorid), víz

Felhasználási javaslat:

GAL Kolin-só felnőttek számára ajánlott napi adagja 6-28 csepp egy vagy több részletben. Töményen ne fogyasszuk, mindig folyadékba vagy ételbe keverjük. Sós íze miatt kis mennyiségben még nem rontja el a leves ízét, sütni-főzni is lehet vele.  Ha viszont pár cseppnél egyszerre többet fogyasztunk, és nem szeretjük az ízét, akkor javasoljuk csak 1-2 kortynyi folyadékba cseppenteni, és gyorsan lehörpinteni két falat étel közt, vagy egy kellemes ízű ital előtt. Terhesség és szoptatás alatt 12-28 cseppet javaslunk, ha étkezésünk nem kolin-dús.

6 csepp fogyasztása esetén a termék több mint egy évig kitart.

28 csepp fogyasztása esetén 3 hónaponként érdemes új Kolin-só cseppeket vásárolni.

Adatok
Cikkszám
5999886937850
simplepay_hu_v2