Erős immunrendszer, egészséges emésztés, extra energia és rugalmas bőr
A GAL készítménye természetes aminosavat, glicint tartalmaz, mely elsősorban az immunrendszer, az idegrendszer és az emésztőrendszer sejtjeinek energiaellátását biztosítja. Hozzájárul az izmok, ízületek és porcok erősségéhez, fiatalítja a bőrt, javítja az emésztést, szabályozza a vércukorszintet, fokozza a koncentráló képességet, és lassítja az öregedési folyamatokat.
A glicin az egyik legfontosabb aminosav
A glicin az enzimekben és a fehérjékben található aminosav, az emberi szervezetben szinte minden területen kifejti hatását. Fehérjéket termel, amelyek a szöveteket, a szerveket, az ízületeket és izmokat alkotja. Gyógyhatású az emésztőrendszerre, szabályozza a hormonokat, kontrollálja a vércukorszintet. Képes eltávolítani a toxikus anyagokat, kiváló természetes méregtelenítő. Az idegrendszerre is hat: növeli az energiaszintet, javítja a memóriát, oldja a szorongást, pihentető, nyugodt alvást biztosít.
A glicin nem esszenciális aminosav, vagyis a szervezet kis mennyiségben elő tudja állítani, de folyamatos pótlása rendkívüli betegségmegelőző és gyógyító hatású lehet.
Édesítőszernek is kiváló!
Nincs mellékíze, hőálló, a cukorral nagyjából megegyező édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.: xilit/nyírfacukor, maltit, eritrit) szemben nem okoz bélrendszeri problémákat senkinél. Nem veri át a szervezetet, mert az édes íze mögött nem üres kalória van, ahogy a legtöbb édesítő esetében, hiszen a glicin fehérje és akként is kezeli szervezetünk. (Az édes íz cukorforrást jelent a szervezetnek és a glicinből szükség esetén a szervezet valóban képes cukrot előállítani, így nem okoz hypoglikémiát.) A túlzott vércukor emelkedést gátló hatása miatt pedig különösen jó – szénhidrátokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó – sütik és hasonlók édesítésére, hiszen azok hirtelen vércukor növelő hatását kordában tartja.
Miért érdemes glicint szedni?
- növeli az izomtömeget
- megakadályozza az izmok leépülését
- javítja a mentális teljesítményt és a memóriát
- megelőzheti az agyvérzést
- csökkenti a magas vérnyomást
- megelőzi, illetve kezeli az alvásproblémákat
- oldja a stresszt és a szorongást
- helyreállítja az emésztést, mérsékli a bélgyulladás és reflux tüneteit
- feszesíti a bőrt, lassítja az öregedési folyamatokat
- erősíti az ízületeket, csökkenti az ízületi és reumatikus fájdalmat
- javítva a rugalmasságot és a mozgási képességet
- segíti a máj méregtelenítő munkáját
- szerepet játszik a vércukor stabilizálásában és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatának csökkentésében
- csökkenti bizonyos típusú betegségek kockázatát
- mérsékli az allergiás és autoimmun reakciókat
- növeli az energiaszintet, csökkenti a fáradékonyságot
- enyhítheti a szklerózis multiplex, a skizofrénia és az epilepszia tüneteit
Összetevők:
100 % glicin
Tápérték 100g termékben:
- Energia- / kalóriaérték 1638kJ / 396kcal
- Zsír 0 g
- – ebből telített zsír 0 g
- Szénhidrát 0 g
- – ebből cukrok 0 g
- Fehérje 99 g
- Só 0 g
Fogyasztási javaslat:
Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon föl 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy keveset (1csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba belekeverhető, süteményekbe is belesüthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a szájunkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes).
Ingyenes szállítás 20.000Ft feletti vásárláskor!