Natur Tanya Bioaktív Vegán Folát 30db

Natur Tanya Bioaktív Vegán Folát 30db

Natur Tanya Bioaktív Vegán Folát 30db

Világszabadalommal védett legújabb 4. generációs Quatrefolic® folát

3 839 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Natur Tanya Bioaktív Folát vegán tabletta

A készítmény bioaktív Folátot, világszabadalommal védett legújabb 4. generációs Quatrefolic® folátot tartalmaz. A Quatrefolic® folát hosszú idejű stabilitással, kiváló vízben oldhatósággal, megnövelt biológiai hasznosulással és biztonsággal rendelkezik. Vegán formula, laktóz- és gluténmentes, valamint mesterséges tartósítószer, színezék és aroma mentes készítmény.

A folát jelentőségét már több, mint 50 éve felismerték. A folsav és folát elnevezéseket gyakran egymás szinonimájaként használják a vízoldékony B9-vitaminra, mely elengedhetetlen a normál sejtfunkciók és egészség megőrzéséhez. A folát vegyületek 4 különböző generációját különböztethetjük meg, a természetes módon élelmiszerekben megtalálható foláttól kezdve az innovatív Quatrefolic®-ig. A folsav egy többlépcsős folyamat során alakul át biológiailag aktív foláttá. Mivel, hogy a szintetikus 2. generációs folsav egy oxidált forma, először át kell alakulnia redukált foláttá, és csak ezután tud biológiai funkciót betölteni az emberi szervezetben.

A folát nélkülözhetetlen a fehérjegyártásban, fontos szerepet játszik az új sejtek képződésében, az intenzív sejtosztódású sejtrendszerekben, így például a vörösvérsejtek képződésében, felelős a száj, bél- és urogenitális rendszer nyálkahártyájának épségéért. A folát és a folsav egyik fő különbsége, hogy a szintetikus folsav nem antioxidáns. A folát oxidációra képes molekula, ezért jó antioxidáns. A serdülők és felnőttek napi szükséglete 400 µg, míg a terhes és szoptató nők igénye 600 µg-ra növekszik. A folát hozzájárul a normál vérképzéshez, az immunrendszer egészséges működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, valamint a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében.

Összetevők:

tömegnövelő szerek (mikrokristályos cellulóz, kalcium-foszfátok), fényezőanyag (zsírsavak), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), Quatrefolic®[(6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin só)].

Hatóanyag napi 1 tablettában:

  • Folát (Quatrefolic®bioaktív (6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin sóból) 800 µg

Adagolási javaslat:

Napi 1 tabletta, bő vízzel lenyelve.

A termék 3 éves kortól alkalmazható. A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén. A termék alkalmazható cukorbetegség esetén. A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában. A termék fogyasztása magas vér-, illetve vizelet-kalciumszint esetén, illetve kalciumtartalmú vesekövek esetén nem ajánlott!

Adatok
Cikkszám
5999565081690
simplepay_hu_v2