Összetevők:
Fügekaktusz (Nopál kaktuszpor), Faseolamin (Fehér babhéj kivonat), Édeskömény, Króm és növényi aminosavak; L-valin és L-prolin.
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban:
1 tabletta 2 tabletta
- NOPAL kaktuszpor (Opuntia ficus indica) 350 mg 700 mg
- FASEOLAMIN (Phaseolus vulgaris) 180 mg 360 mg
- ÉDESKÖMÉNY-kivonat 150 mg 300 mg
- amiből 0,5% illóolaj 0,75 mg 1,5 mg
- KRÓM 50 mcg 100 mcg
- L-VALIN 25 mg 50 mg
- L-PROLIN 12,5 mg 25 mg
- L-TIROZIN 12,5 mg 25 mg
Felhasználási javaslat:
2x1 tabletta főétkezések előtt, bő folyadékkal.
Zsírégető zóna a vércukorszint szabályozásával:
Egy fogyókúrás program sem működhet a vércukorszint szabályozása nélkül. A legnagyobb veszélyt természetesen az egyszerű szénhidrátok jelentik, és a rendszertelen étkezési időpontok. Ha inzulincsúcsokat idézünk elő a helytelen táplálkozásunkkal vagy életvitelünkkel, akkor azzal az anyagcserénket lassítjuk, és a raktározást növeljük, azaz hízni fogunk. Egy idő után pedig azon kapjuk magunkat, hogy a régi praktikák, kis odafigyelések már nem hozzák azt az eredményt, hogy elinduljunk a visszaúton. A Kalory e. ilyenkor is telitalálat, hiszen nem engedi, hogy ugrásszerűen megemelkedjen a vércukorszint, sőt az alacsony vércukorszint tüneteinek is ellenáll, aminek segítségével a zsírégető zónába kerülünk!
GI – azaz a Glikémiás index érték:
A Kalory e. csökkenti a szervezetbe bevitt élelmiszerek glikémiás index értékét. Glikémiás index (GI): a "szénhidrátok elhelyezkedése egy 0-tól 100-ig beosztott skálán annak alapján, hogy elfogyasztásuk után milyen mértékben emelik meg a vércukorszintet. Az ételek magas GI értéke gyorsan felszívódó szénhidrátokat jelent, melyek a vércukorszintet és az inzulinszintet egyaránt gyorsan megemelik, ez hangulatváltozásokat és testsúlynövekedést eredményez. Az alacsonyabb GI-érték hosszabb ideig tartó teltségérzést okoz, és a szervezet nem kapcsol át raktározó üzemmódra!
Kétfázisú Étvágycsökkenés:
A Kalory e. tabletta kétféleképen is segíti az étvágycsökkentést. Egyrészt telítettség érzést okoz a gyomorban, és ezt a tulajdonságát fő összetevőjének a fügekaktusznak köszönheti, ami egy duzzadó nyálkás rost, ami vízzel elegyedve kitölti a gyomor volumenét, így hamarabb érhetjük el a jóllakottság érzését. Másrészt csökken az étvágy a vércukorszint szabályzó hatás által is, ami az édességek utáni sóvárgást, és az ideges kényszeres evéseket számolja fel. Különösen fontos ez, amikor a legtöbb súlyprobléma hétterét a nassolásos, csipegetős étkezések adják, melynek kiváltói örömből, bűntudatból, dühből, vagy éppen szeretetlenségből fakadhatnak. A lényeg azonban mégis az, hogy ez a kétfázisú étvágycsökkentés több kiváltó ok esetén is biztonságosan és sikerrel látja el feladatát.
Zsírmágnes:
A fügekaktusz nyálkatartalma csökkenti a szénhidrátok, cukrok és zsírok felszívódását a gyomor-és bélrendszerben. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy rostanyagai vizet kötnek meg, és miközben méretük növekszik, a cukrok és zsírok, a nyálka és víz terjedelmes mátrixába kerülnek. A bevitt szénhidrátok, cukorrá, majd zsírrá alakulnak, ebbe az átalakulási folyamatba lép be és veszi fel a zsírt raktározás előtt. Mivel emésztőrendszerünk a rostot képtelen megemészteni, az a felszívott zsírral együtt távozik a szervezetből, csökkentve ezáltal az elraktározható kalóriák mennyiségét. Mivel a szervezet nem jut energiához a bevitt zsírokból és szénhidrátokból, a test kénytelen saját tartalékaihoz (a zsírpárnákhoz) nyúlni, így ez a folyamat nem csak az elhízást akadályozza meg, de segíti a zsírcsökkentést is.