Natur Tanya Vegán gyomorbarát rost – 150g

Natur Tanya Vegán gyomorbarát rost – 150g

Natur Tanya Vegán gyomorbarát rost – 150g

Az enzimekkel hidrolizált, fermentálással előállított, természetes élelmi rost, egészségünk fenntartásához komplexen járul hozzá. Segíthet a rosthiányos táplálkozás kiegészítésében, az éhségérzet csökkentésében, támogatja az egészséges immunrendszer fenntartását, a bélflóra regenerálódását.

4 073 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Szabadalommal védett enzimekkel hidrolizált, fermentálással előállított teljesen természetes élelmi rost, indiai guarbabból. A galaktomannán típusú rost Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár gázképződéssel, bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat okozna funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint irritábilis bél szindróma (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél.

Egészségünk fenntartásához a megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá. Az egészséges táplálkozás részeként a prebiotikumok szinergikusan és szelektíven táplálják a probiotikus baktériumtörzseket. Elsősorban a bélrendszer egyensúlyának megőrzését célozza igen komplex módon (bélflóra, bélfal épsége, rendszeres bélmozgás).

A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen. A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.

Az előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága, nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága. A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.

A Natur Tanya Szerves Fermentált gyomorbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a reggeli órákban való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő „pályára” állon és a kényelmesen induljon a nap. Keverd a somoothie-hoz, joghurtba, vagy akár a gyümölcslevedbe.

Összetevők:

enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.)Taub] kivonat 4:1. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A 4:1-es arány az úgynevezett drog extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g részlegesen hidrolizált gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges.

Allergén mentes, vegán, adalékanyag-és hozzáadott cukor- ,valamint tartósítószer, színezék és aroma nélkül.

Átlagos tápérték a napi adagban (5 g) / 100 g termékben:

  • Energia 41 kJ/10 kcal / 820 kJ/203 kcal
  • Szénhidrát < 0,5 g /6,8 g
  • – amelyből cukrok < 0,5 g /6,8 g
  • Rost 4,4 g / 87 g
  • Fehérje < 0,5 g / 0,5 g
  • Só 0,02 g / 0,31 g

Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.Laktóztartalom:< 0,1 g/100 g.

Felhasználási javaslat:

A vegán gyomorbarát rost >85% víz oldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja révén.

Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát.

Adagolási időtartam:

Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz, regenerálódáshoz.

Adatok
Cikkszám
5999565081669
simplepay_hu_v2