Olimp Labs Chela-Ferr Bio-Complex (vas-biszglicinát) kapszula – 30db

Olimp Labs Chela-Ferr Bio-Complex (vas-biszglicinát) kapszula – 30db

Olimp Labs Chela-Ferr Bio-Complex (vas-biszglicinát) kapszula – 30db

 

A készítmény komplex összetevői együttesen járulnak hozzá a vérképző folyamatok támogatásához, a vérszegénység megszüntetéséhez. A vas hozzájárul a normális szellemi működés fenntartásához, a megfelelő vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

3 035 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Olimp Labs Chela-Ferr Bio-Complex (vas-biszglicinát) kapszula

A Chela-Ferr bio-komplex® egy olyan összetett étrend-kiegészítő, amelyben a Ferrochel® vas folsavval és egyéb vitaminokkal együtt van jelen. A vasat magasan felszívódó és jól emészthető Albion® aminosav-kelát (vas-biszglicinát) formájában tartalmazza.

A szervezet nem képes a vas előállítására, ezért külső pótlása elengedhetetlen. Hiányában kevesebb oxigént képes csak szállítani a vér, kimerültség, szédülés léphet fel, romlik az izmok működése és a szellemi teljesítőképesség. A haj is töredezetté válik, berepednek, barázdálttá válnak a körmök. Súlyos esetben a vashiány meddőséghez, várandós anyáknál pedig a magzat fejlődési rendellenességéhez, vetéléshez, magzatelhaláshoz vezethet. A nők havonta kétszer annyi vasat veszítenek, mint a férfiak, az átlagosnál nagyobb vasigényük van a gyerekeknek, a serdülőknek, a sportolóknak és a művese-kezelteknek is.

A megfelelő mennyiségű vas hozzájárulhat a szervezet energiaellátásához, az immunrendszert a legjobb hatásfokon működteti, és frissen tartja az elmét. Kísérletek bizonyítják, hogy már az enyhe vashiány is jelentősen csökkentheti a felnőttek koncentrálási képességét, valamint ronthatja a tinédzserek iskolai teljesítményét.

A hemoglobinban található a testünk vaskészletének 2/3-a, ez a vérben a létfontosságú oxigént szállítja a szövetekhez és a szervekhez. Teste vasának 1/6-át tárolja a ferritin, mely a hemoglobin szintézisre használható. A fennmaradt vas myoglobin formájában az izmokban és különböző vasat tartalmazó enzimekben található.

A vérszegénység (anémia) olyan állapot, amikor a vérben a hemoglobin (oxigénkötő fehérje) koncentrációja túlságosan alacsony. Ennek gyengeség és állandó fáradtság a következménye. Bár a tünetek hosszú időn át igen enyhék vagy meg sem jelennek, az idejében fel nem ismert és nem kezelt vérszegénység akár életveszélyes is lehet.

A vas nem nélkülözheti a felszívódását segíthető C-vitamint, B6-vitamint és B12-vitamint, illetve a folsavat. Ezek az összetevők – a vastól függetlenül tovább serkentik a vérképződés folyamatát, megelőzve a vérszegénységet.

  • B6 Vitamin: segítheti a vasgazdálkodást a testben és részt vesz a vérképző folyamatokban, valamint fontos az idegrendszer és az immunrendszer működése szempontjából
  • B12 Vitamin: részt vesz a vörös vérsejtek képzésében, megelőzheti a vérszegénységet és a folsavval együtt fontos szerepet játszhat a sejtosztódásban
  • C-vitamin: elősegítheti a zöldségekben lévő nehezen asszimilálható ‘non-heme’ vas felszívódását, ami növelheti az elem általános összmennyiségét a testben, és csontvelőhöz való disztribúcióját, ahol részt vesz a véralkotók termeléséhez.
  • Folsav: szabályozhatja a sejtnövekedést és sejtműködést, hozzájárulhat a magzat megfelelő fejlődéséhez a méhben és serkenti a vérképződési folyamatokat.

Hatóanyagok 1 kapszulában:

  • Vas-biszglicinát 14 mg
  • C vitamin 40 mg
  • B6 vitamin 1,4 mg
  • B12 vitamin 2,5 µg
  • Folsav 200 µg

Összetevők:

maltodextrin, mikrokristályos cellulóz – töltőanyag, vas-biszglicinát (ferrochel® TRAACS® vas aminosav kelát), L-aszkorbinsav (C-vitamin), magnézium-sztearát – csomósodást gátló anyag, pteroilmonoglutaminsav (folát), piridoxin-hidroklorid (B6) . ), cianokobalamin (B12-vitamin), kapszula (zselatin – héj komponens, szín: E 171).

Ajánlott adagolás:

napi 1 kapszula étkezés után, vagy egyéb módon, orvosi egyeztetés után.

Adatok
Cikkszám
5901330087905
simplepay_hu_v2